Jouw bestemming, Gods passie

Door Wieke | september 2018

Ik zal heel eerlijk zijn: deze titel heb ik een beetje gestolen. Vanmorgen las ik de nieuwsbrief van de Passie, de school waar onze oudste dit jaar naartoe gaat. Daarin las ik over het 10-jarige bestaan van de Passie en hoe moeilijk het soms is geweest. Tijdens het lezen heb ik een traantje weggepinkt. Het is zo bijzonder dat het toch gelukt is! Ineens wist ik waar deze blog over zou gaan...

Even later liep ik met een pen van de Passie in handen, waarop staat: Jouw bestemming, onze passie. Toen wist ik ook wat de titel van deze blog zou worden: Jouw bestemming, Gods passie!

Lange tijd leek het erop dat er geen vruchtbare grond was voor een evangelische school in Twente. Het leek maar niet van de grond te komen, totdat Arie Slob een spoeddebat rond de huisvesting van de Passie aan heeft gevraagd. Misschien is de grond juist wel heel erg vruchtbaar als er veel tegenstand is, dacht ik. De vijand is er als de kippen bij om onkruid te zaaien:

Het is met het koninkrijk van de hemel als met een mens die goed zaad op zijn akker uitzaaide. Terwijl de mensen sliepen, kwam zijn vijand onkruid tussen het graan zaaien en vertrok weer. - Matteus 13: 24, 25.

Als het onkruid opkomt, gaan we twijfelen of het zaad wel goed was. ‘Heer, hebt u soms geen goed zaad gezaaid?’ We dachten dat we op de goede weg waren, maar is dat wel zo?

Onze oudste gaat dit jaar dus naar de Passie. Voor hem betekent dat reizen met de trein. Vorige week vloog het hem wel eventjes aan. Super spannend vond hij het, maar er kwamen ook twijfels: Was een school waar ik gewoon op de fiets naartoe kan toch niet beter geweest? Gaat het lukken met het huiswerk? Kan ik blijven voetballen..?

Onlangs vond ik tussen zijn papieren van de basisschool een A4-tje waar hij goede voornemens voor 2018 op moest schrijven. Er stond maar één doel op: In de D1 komen.. Dat wilde hij heel graag. Vorig jaar heeft hij de overstap gemaakt naar een andere club. Ook een spannende stap: meedoen aan de selectietrainingen en afwachten hoe dat uit gaat pakken.

In die tijd droomde ik dat de teams bekend gemaakt werden: JO13-1 zat hij niet bij, JO13-2 zat hij niet bij, JO13-3 zat hij niet bij, JO13-4 niet.. Ik zag de moed in zijn schoenen zinken! Dit ging niet goed komen. Daarna was ik even wakker en toen ik weer in slaap viel droomde ik dat hij in de kleedkamer zat met de trainer waar hij heel erg graag bij in het team wilde. Toen ik hem dit vertelde, zei hij dat het vast betekende dat hij niet op moest geven.

De teamindeling kwam en hij zat inderdaad niet in JO13-1, niet in JO13-2, niet in 3 en ook niet in 4, maar er was ook een JO12 team en daar zat hij in. Het begon rommelig en zonder trainer, maar hij had het naar zijn zin. Al snel kwam het nieuws dat de bewuste trainer uit mijn droom dit team erbij ging doen! Dit jaar traint hij JO13-1 en onze oudste is erbij...

Nu ik dit zo opschrijf, raakt het me weer! Als God al zo betrokken is bij deze schijnbaar minder belangrijke dingen in ons leven. Zelfs een bemoediging geeft via een droom dat we echt op de goede weg zijn, al lijkt dat misschien niet zo. Dan is Hij echt betrokken! Onze bestemming is Zijn Passie. Jouw bestemming is Zijn Passie.

Geef niet op! Ook niet als het moeilijk wordt. Misschien juist niet als het moeilijk wordt, want de vijand komt met zijn onkruid. Tegenstand is onvermijdelijk! Maar dat hoeft niet te betekenen dat de grond niet vruchtbaar is of dat je niet op de goede weg bent. Zolang je God maar betrekt bij alles wat je doet. We krijgen niet altijd dromen of hele duidelijke bevestigingen. Ik ook niet! Soms is het echt heel erg moeilijk en komt het aan op geloof dat God erbij is: Mijn bestemming, Gods passie!

U wijst mij de weg naar het leven: overvloedige vreugde in Uw nabijheid, voor altijd een lieflijke plek aan Uw zijde. - Psalm 16: 11

Ook scherven wil Hij samen met je oprapen om er iets moois van te maken!

 

Blogs