Onze werkwijze

Na je aanmelding krijg je een pastoraal werker toegewezen. In een periode van tenminste 8 weken mailen jullie wekelijks en werken jullie samen aan jouw situatie. Zodat je hierna weer verder kunt.

Hoe verloopt een pastoraal traject?
Stap 1
Vul het intakeformulier in.
Naast enkele persoonlijke gegevens beschrijf je het onderwerp dat je centraal wilt stellen in het traject: je levensvraag, geloofsvraag of probleem.
Stap 2
Onze intake-coördinator bekijkt of jouw onderwerp geschikt is voor online pastoraat en koppelt jou aan een pastoraal medewerker. Je ontvangt over het algemeen binnen een week een persoonlijke reactie.
Stap 3

In een periode van 8 weken mail je wekelijks met de pastoraal werker. In deze periode wordt duidelijk of het nodig is om langer contact te houden of dat je genoeg handvatten hebt om zelf verder te kunnen.
Stap 4

Aan het einde evalueer je het traject. Daarnaast kun je ervoor kiezen Stichting E-pastoraat financieel te ondersteunen.

Werkwijze

We geloven dat de grootste verandering ontstaat wanneer je zelf actief aan de slag gaat met het onderwerp van het pastorale traject. Daarom benadert de pastoraal werker je als een zelfstandig en onafhankelijk persoon, die zelf in staat is situaties te overdenken en zelfstandig stappen kan zetten om verder te komen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het proces waar je doorheen gaat. Wanneer je zelf tot nieuwe inzichten komt, ben je gemotiveerder om de vervolgstappen te zetten.
Iets wat misschien lastig als werkwijze te benoemen is, maar wat erg belangrijk is tijdens het pastorale proces, is de plaats die God krijgt. Alle onze pastoraal werkers werken vanuit de overtuiging dat God iedereen heel persoonlijk kent, en daarom weet wat er nodig is om verder te kunnen. Door gebed vragen zij om Gods leiding tijdens het pastorale contact, en gebruiken ze bijbelteksten om te bemoedigen of te onderwijzen. De pastoraal werker moedigt je aan God te zoeken en contact met Hem te zoeken over jouw onderwerp. Tijdens het hele pastorale traject kun je vertrouwen op onze professionele, zorgvuldige en betrokken begeleiding.


Privacy
Privacy staat bij Stichting E-pastoraat hoog in het vaandel. E-mails komen binnen in een volledig beveiligde omgeving en jouw e-mails zijn alleen toegankelijk voor jouw pastoraal werker. Alle medewerkers van Stichting E-pastoraat gaan uiterst professioneel en zorgvuldig te werk. Iedere medewerker heeft een geheimhoudingsverklaring ondertekend.


E pastoraatvoormannenE pastoraatvoorvrouwen