Jij droeg me

image

Jij droeg me

Ze maakten een rit van vijf uur om het kleine baby'tje dat een thuis nodig had op te zoeken. Ze lieten zich niet afschrikken door de infuusslangen en de monitors waarmee het kaalgeschoren hoofdje van de baby verbonden was, maar maakten hun keuze. Dat was de dag waarop ik voor het eerst de liefde van een moeder voelde, in de armen van een vrouw die me in de ogen keek en tegen me zei: 'Jij hoort bij mij.'

Dat baby'tje is Melissa. Ze wordt op dat moment nog Katie Rose genoemd, omdat één van de verpleegkundigen vond dat ze een naam moest hebben. Maar haar adoptiefouders geven haar de naam Melissa Ann, naar een vriendin die verlamd is geraakt vanaf haar schouders. Ze hopen dat hun kleine Melissa (Missy) dezelfde kracht en het vermogen zal hebben om iets van haar leven te maken. In 'Jij droeg me' vertelt Melissa haar persoonlijke verhaal. Ze begint met de volgende quote:

'Het verhaal van iemands leven begint al voor hij is geboren.'
Het had niet veel gescheeld of het leven van Melissa zelf was op brute wijze geëindigd. Nog voordat ze was geboren. Maar God had een ander plan!

Melissa wordt levend geboren op 29 augustus 1977, nadat op 24 augustus het vruchtwater is vervangen door een zoutoplossing om de abortus op gang te brengen. Binnen 48 uur zou haar moeder hebben moeten bevallen van een dood kindje. Maar het loopt anders. Vanaf 27 augustus worden de weeën opgewekt en pas twee dagen later wordt ze geboren. Zwak, maar levend! Haar toestand is kritiek en niemand weet op dat moment wat de langetermijn gevolgen zullen zijn. Mogelijke complicaties zijn: verstandelijke beperking, blindheid en chronische gezondheidsproblemen. Maar God heeft een ander plan!

Ze besluit haar boek met de volgende woorden:
Ik realiseer me dat mijn situatie ongewoon is: ik heb een abortus overleefd zonder daar bijvende fysieke of emotionele gevolgen aan over te houden. Ik heb geworsteld met de vraag waarom mijn leven gespaard is, terwijl miljoenen anderen gestorven zijn. Naast het feit dat God me wilde maken tot de unieke persoon die ik ben, waaronder Ryans vrouw en de moeder van onze kinderen, ben ik ervan overtuigd dat Hij me beschermd heeft om een stem te zijn voor wie stemloos zijn - en voor hun moeders. Mijn leven is een achtbaan geweest van hoogte- en dieptepunten, haast zonder tijd om tussendoor op adem te komen. Maar uiteindelijk is niet de reis belangrijk, maar de bestemming en de mensen die je ontmoet terwijl je onderweg bent. (...) Hij heeft me een taak toevertrouwd die Hij aan niemand anders heeft toevertrouwd.

Het verhaal van Melissa bevat een diepe waarheid voor ons allemaal: Gods oog is op ons vanaf het allereerste begin. Zijn ogen zagen ons vormeloos begin en het was kostbaar in Zijn ogen! Wat er ook gebeurt in ons leven, of we nou gewenst zijn door mensen en de liefde krijgen die we nodig hebben, of niet. Zijn plan gaat verder dan dat. We zijn geschapen om de goede werken te doen die God tevoren bereid heeft. Daarom is het van levensbelang om in Zijn genezende, vergevende waarheid te komen en het echte verhaal over wie we zijn te omarmen. Zodat de genezingskracht die in onze wonden uitgegoten wordt ook overvloeit naar anderen. Of, zoals Melissa het zegt:

God is de auteur van je leven en Hij is nog niet klaar met schrijven!  God heeft een plan, ook voor jouw leven.

We kunnen niet teruggaan en ongedaan maken wat er in ons leven is gebeurd. Melissa kan niet terug in de buik van haar moeder en opnieuw geboren worden onder andere omstandigheden. Zoals Nicodemus zei tegen Jezus, toen hij met hem sprak over opnieuw geboren worden in Johannes 3. Maar, zegt Jezus, wat geboren is uit een mens is menselijk (en daar is gebrokenheid). Je echte identiteit zul je daar niet vinden. Melissa kwam daar achter toen ze een foto van haar biologische moeder kreeg en ontdekte dat ze niet sprekend op haar leek zoals ze altijd gedacht had: 'Ik was haar niet. Zij was mij niet. Ik had jarenlang geprobeerd om terug te gaan naar het begin, om daar mijn ware identiteit te vinden. Mijn werkelijke identiteit vond ik niet in mijn biologische ouders, maar in mijn Schepper. Ik was een kind van God en dat betekende dat ik nog nooit - nog geen seconde - ongewenst was geweest. de brief die ik gekregen had, was niet waar ik op gehoopt had en toch werd ik erdoor bevrijd.'

Wil je jouw verhaal graag delen? Schroom niet om je aan te melden voor een traject.

Aanmelden

Meissa Ohden is oprichter van de Abortion Survivors Network en is pleitbezorger voor vrouwen, mannen en kinderen die te maken hebben gekregen met abortus. In haar boek 'Jij droeg me'  schrijft ze haar eigen verhaal als abortusoverlevende. 

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden