Kunnen wij jou helpen?Ik heb het pastorale traject als zeer positief ervaren. Ook omdat we niet vast zaten aan een specifieke einddatum. Dat gaf mij de rust en de veiligheid om het op mijn eigen tempo te kunnen doen. Contact via de e-mail is wat het best bij mij aansluit. ~ Nina

 

Screenshot
De hulp die wij bieden is in principe gratis. Financiën mogen geen drempel vormen! Maar wanneer je de financiële middelen hebt, willen we je wel vragen om na te denken over een vrijwillige bijdrage aan het einde van het traject.
In de intake stellen we vast een aantal vragen over je hulpvraag. Waar wil je het graag over hebben? Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld:
Identiteit, geloofsvragen, levensvragen, eenzaamheid, depressie, verdriet, rouw, hechting, relatieproblemen, verlies, schaamte, vergeving, ziekte, worsteling, moeilijke omstandigheden.
Ook wanneer je met iets worstelt waarbij je mogelijk meer hulp nodig hebt dan wij kunnen bieden, willen we er graag voor je zijn. Het kan naast elkaar bestaan. Iedereen is welkom. Schroom niet om je aan te melden!
AANMELDINGSFORMULIER
Na je aanmelding ontvang je eerst een e-mail van de intakecoördinator. Zijn koppelt jou aan een pastoraal medewerker, waar je dan ook zo spoedig mogelijk een e-mail van kunt verwachten. We geloven dat de grootste verandering ontstaat wanneer je zelf actief aan de slag gaat. Daarom benadert de pastoraal werker je als een zelfstandig persoon, die zelf in staat is situaties te overdenken en zelfstandig stappen kan zetten om verder te komen.
Jij blijft zelf verantwoordelijk voor het proces waar je doorheen gaat. Wanneer je zelf tot nieuwe inzichten komt, ben je gemotiveerder om de vervolgstappen te zetten. Zo word je niet afhankelijk van de pastoraal werker. De pastoraal werker moedigt je ook aan om zelf (contact met) God te zoeken en helpt je daarbij als je dat moeilijk vindt. Hij is degene die jou het best kent en precies weet wat je nodig hebt! Het kan zijn dat je dat niet (meer) zo ervaart en je afvraagt waar Hij is. Tijdens het traject zoeken we samen naar Zijn leiding en je kunt vertrouwen op onze professionele, zorgvuldige en betrokken begeleiding.
Schenk aandacht aan mijn woorden. Eet wat voedzaam is, geniet ervan met volle teugen!
Kom bij mij en luister, als je luistert, zul je leven. ~Jesaja 55: 2,3

Aanmeldingsformulier

Het is voor het verloop van je proces fijn om regelmatig mailcontact te hebben. Het liefst wekelijks. Lukt het niet om te reageren of speelt er iets anders, geef dat dan even aan! 
Onze vrijwilligers hebben ruime ervaring en een gedegen achtergrond in (online) pastoraat. Door opleiding en cursussen.Tijdens het maandelijks werkoverleg worden trajecten anoniem besproken. Op deze manier krijg je altijd de beste hulp. Soms blijkt tijdens het traject dat hulp via de e-mail toch niet zo goed bij je past. Dat is niet erg. Als je dat aangeeft kun je samen met de pastoraal werker besluiten het contact af te ronden. 

Ontmoet ons team

Iedereen is welkom! Wij zijn niet gebonden aan een denominatie of kerk. Schroom niet om je aan te melden!
Privacy staat bij e-pastoraat hoog in het vaandel. E-mails komen binnen in een volledig beveiligde omgeving en jouw e-mails zijn alleen toegankelijk voor jouw pastoraal werker. Alle medewerkers van e-pastoraat gaan uiterst professioneel en zorgvuldig te werk. Iedere medewerker heeft een geheimhoudingsverklaring ondertekend. 
Lees hier onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden