Informatie over de stichting

Ontstaan

De stichting is opgericht door Esther Prigge. Tijdens haar opleiding Godsdienst Pastoraal Werk heeft zij bij de Evangelische Omroep voor het eerst ervaring opgedaan met pastoraat via het internet. Haar afstudeeronderzoek ging over hetzelfde onderwerp: InternetpastoraatDit onderzoek heeft haar doen inzien dat het belangrijk is dat mensen online terecht kunnen met hun worstelingen en problemen. Bovendien vond ze het een erg geschikt medium om mee te werken op pastoraal gebied. In 2011 is ze gestart met e-pastoraat voor vrouwen. In 2013 is e-pastoraat een stichting geworden, waar sinds 2015 ook mannen terecht kunnen. 

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit: 

 • Voorzitter - Nico van Gelder
 • Secretaris - Sytske van Kampen
 • Penningmeester - José Roest
 • Algemeen lid - Edwin Krikke
 • De bestuursleden werken op vrijwillige basis en ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. De dagelijkse leiding van de stichting ligt in handen van Wieke Veenstra.

  Missie

  In een tijd waarin iedereen altijd online is, is het fijn dat pastoraat ook online aangeboden wordt. Stichting E-pastoraat doet dat door middel van pastoraat via de e-mail. Lees meer...

  Visie

  Wij verlangen ernaar om een plek te zijn waar ieder mens terecht kan met zijn of haar verhaal en geholpen wordt om Gods waarheid over zijn of haar leven te omarmen.

  Contactgegevens

   Postadres: 
   Dasstraat 22
   7559 AC Hengelo
   info@e-pastoraat.nl
   RSIN: 853361538 
   KvK-nummer: 59194243
   Lees hier ons Beleidsplan en Jaarverslag
   Neem gerust contact op voor meer informatie,
   vragen of samenwerken!

  Steun ons werk  
  Screenshot

  Onze nieuwsbrief ontvangen?

  Aanmelden