Wieke

Wieke - Pastoraal werker E-pastoraat voor Vrouwen

Wieke is sinds juli 2013 betrokken als vrijwilligster bij Stichting E-pastoraat. Ze heeft na afronding van de HBO-V zeven jaar als verpleegkundige gewerkt in het ziekenhuis, maar echt als een vis in het water was ze niet. Altijd was daar de vraag: Waar ligt mijn hart echt? Ze begon themadagen en conferenties te bezoeken van Toerusting Pastorale Zorg. Voor persoonlijke groei, maar ook uit interesse in pastorale thema's. Het verlangen om hier iets mee te gaan doen begon te groeien. Ze wilde ook anderen bij de beste Counselor brengen die er is: Jezus! Hem wil ze volgen op de voet. Het is Wieke's ervaring dat als Hij eenmaal een goed werk is begonnen, Hij het ook zal voltooien. Gods timing is perfect. Hij weet precies wat iemand aan kan, waar iemand aan toe is en waar de schoen wringt. Wanneer Hij de leiding krijgt, gebeuren er de meest kostbare dingen waarbij wij een kanaal mogen zijn van Zijn liefde.

'Voor mij gaat dit hand in hand met het onder ogen komen van mijn eigen verhaal. Ook daarin zoek ik naar inzicht, groei ik en raak ik mezelf soms kwijt. Om me vervolgens weer terug te vinden achter vertrouwde, 'veilige' muren. De grootste uitdaging in ons leven is misschien wel tevoorschijn komen en te worden wie we echt zijn!' 'Het verhaal van mensen raakt mij. Een verhaal dat altijd subjectief is en waar je een oordeel over kunt hebben. Maar ik vind het een uitdaging om de waarheid te leren omarmen die groter is dan je zelf bent gaan geloven.'

In het voorjaar van 2013 heeft Wieke de studie HBO Counseling bij Scheidegger afgerond waar zij literatuurstudie heeft gedaan naar het online creëren van een veilige context waarin de cliënt zich 'gezien' en volledig geaccepteerd voelt.